ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
& ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΗΜΕΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ενδεικτικός κατάλογος αναλύσεων για τα Γαλακτοκομικά:

Γαλακτοκομικά

Ανάλυση

Κωδικός μεθόδου

Μέθοδος

Περιγραφή μεθόδου

Επιλογή για προσφορά

Πίνακας Διατροφικής επισήμανσης  P01/F1Y4 see relative methods below  

Ειδικό βάρος, λίπος, πρωτεΐνες, ΣΥΑΛ P02/F1Y4 see relative methods below  

Λίπος, πρωτεΐνες, ΣΥΑΛ, λακτόζη, σημείο πήξεως, ΟΜΧ, ΑΣΚ (Σωματικά κύτταρα) P03/F1Y4 see relative methods below  

Υγρασία σε γάλα σκόνη Μ01/F1Y4 ISO 5537  

Υγρασία σε βούτυρο M02/F1Y4 ISO 3727-1  

ΣΥΑΛ (Στερεό υπόλειμμα άνευ λίπους) σε βούτυρο M03/F1Y4 ISO 3727-2  

Ολικά στερεά σε γάλα, κρέμες M04/F1Y4 ISO 6731  

Ολικά στερεά σε παγωτά M05/F1Y4 ISO 3728  

Ολικά στερεά σε τυριά M06/F1Y4 ISO 5534  

Ολικά στερεά σε γιαούρτι M07/F1Y4 ISO 13580  

Πρωτεΐνες σε γαλακτοκομικά Μ08/F1Y4/AM ISO 17837

Διαπιστευση ΕΣΥΔ

Πρωτεΐνες σε γάλα M09/F1Y4 ISO 8968-1  

Μη πρωτεϊνικό άζωτο σε γάλα M10/F1Y4 ISO 8968-4  

Λιπαρά σε γάλα M11/F1Y4 ISO 1211  

Λιπαρά σε τυριά M12/F1Y4 ISO 1735  

Λιπαρά σε γάλα σκόνη M13/F1Y4 ISO 1736  

Λιπαρά σε γάλα συμπυκνωμένο M14/F1Y4 ISO 1737  

Λιπαρά σε κρέμα M15/F1Y4 ISO 2450  

Υπεροξείδια σε λιπαρά γάλακτος M16/F1Y4 ISO 3976  

Οξύτητα λιπαρών M17/F1Y4 ISO 1740  

Λιπαρά οξέα προφίλ M18/F1Y4 In house method GC/FID

Ωμέγα-3, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα M19/F1Y4 ISO 23065  

Στερόλες σε γάλα M20/F1Y4 ISO 18252  

Τριγλυκερίδια σε γάλα M21/F1Y4 ISO 17678  

Ανίχνευση φυτικών λιπαρών σε γάλα M22/F1Y4 ISO 3594  

Λακτόζη  M23/F1Y4 ISO 22662 HPLC

Σακχαρόζη M24/F1Y4 ISO 2911  

Ασβέστιο M25/F1Y4 ISO 8070  

Μαγνήσιο M26/F1Y4 ISO 8070  

Κάλιο M27/F1Y4 ISO 8070  

Νάτριο M28/F1Y4 ISO 8070  

Φώσφορος (Ρ) σε τυριά M29/F1Y4 ISO 2962  

Χλώριο (Cl) σε τυριά M30/F1Y4 ISO 5943  

Αλάτι σε βούτυρο M31/F1Y4 ISO 1738  

Ογκομετρούμενη οξύτητα σε σκόνη γάλα M32/F1Y4 ISO 6091  

Ογκομετρούμενη οξύτητα σε σκόνη γιαούρτι M33/F1Y4 ISO 11869  

Ειδικό βάρος (σε 15ο C) M34/F1Y4 ISO 2449  

Σημείο πήξης M35/F1Y4 In house method Cryoscope

Αλκαλική φωσφατάση τεστ M36/F1Y4 ISO 3356  

Φωσφατάσης ενεργότητα M37/F1Y4 ISO 6090  

Βιταμίνη D M38/F1Y4 ISO 14892  

Βιταμίνη Α M39/F1Y4 ISO 12080-2 HPLC

Κιτρικό οξύ M40/F1Y4 In house method HPLC

Σορβικό οξύ M41/F1Y4 iso 9231  

Βενζοϊκό οξύ M42/F1Y4 ISO 9231  

Γαλακτικό οξύ M43/F1Y4 In house method Enzymatic method

Οξικό οξύ M44/F1Y4 In house method Enzymatic method

Ναταμυκίνη σε τυριά M45/F1Y4 ISO 9233 HPLC

Αφλατοξίνη Μ1 M46/F1Y4 ISO 14501 HPLC

Βαρέα μέταλλα M47/F1Y4 ISO 6733  

(Πολυχλωριωμένα διφαινύλια) M48/F1Y4 ISO 8260  

Φυτοφάρμακα υπολείμματα M49/F1Y4 ISO 3890-2  

Αντιβιοτικά M50/F1Y4 ISO 10932  

Ουρία M51/F1Y4 ISO 14637  

Νιτρικά M52/F1Y4 ISO 14673-1  

Νιτρώδη M53/F1Y4 ISO 14673-1  

Μελαμίνη M54/F1Y4 in house method HPLC

Ανίχνευση αγελαδινού γάλακτος σε πρόβειο/ γίδινο/βουβαλίσιο γάλα, τυρί ή γιαούρτη  M55/F1Y4 in house method PCR

Ανίχνευση νοθείας σε γάλα γαϊδούρας M56/F1Y4 in house method PCR

Ανίχνευση νοθείας σε γαλακτοκομικά από προσθήκη σκόνης γάλακτος M57/F1Y4 in house method  

HMF (Υδροξυλμεθυλφουρφουράλη) M58/F1Y4 in house method HPLC

Φουροσίνη M58/F1Y5 In house method HPLC

Μικροβιολογικές Αναλύσεις σε Γαλακτοκομικά

Ανάλυση

Κωδικός μεθόδου

Μέθοδος

Περιγραφή μεθόδου

Επιλογή για προσφορά

Σαλμονέλα (ανίχνευση) M81/F1Y5 ISO 6785  

Ταυτοποίηση μικροοργανισμών γιαουρτιού (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus) M82/F1Y5 ISO 9232  

Ζύμες - μύκητες M83/F1Y5 ISO 6611  

Ψυχότροφοι μικροοργανισμοί M84/F1Y5 ISO 6730  

Καταμέτρηση μικροοργανισμών στο γάλα M85/F1Y5 ISO 8553  

Σωματικά κύτταρα - καταμέτρηση M86/F1Y5 ISO 13366  

Listeria monocytogenes  Μ02/F1Y2 ISO 11290  

Ολική μικροβιακή χλωρίδα (ΟΜΧ) Μ03/F1Y2 ISO 4833  
Staphylococcus aureus Μ04/F1Y2 ISO 6888   

Escherichia coli  Μ05/F1Y2 ISO 16649  

Enterobacteria Μ07/F1Y2 ISO 21528-2  

Total Coliforms Μ08/F1Y2 ISO 4832  

Clostridium perfingens Μ09/F1Y2 ISO 7937  

X

Right Click

No right click